שאלות מקצועיות
5 טיפים כדי לצלוח את השנתיים הראשונות של עסק חדש
עסק חדש - מה יגרום לו לצלוח את השנתיים הראשונות להקמתו.
השנתיים הראשונות בעסק ידועות כתקופה שבה הרבה עסקים לא שורדים ונסגרים. הסטטיסטיקה מדברת שבישראל רק 60% מהעסקים הקטנים והבינוניים ששורדים את השנתיים הראשונות.
להלן טיפים שתוכלו ליישם על מנת לא להיכנס לסטטיסטיקה הזאת.
1. יש להכין תקציב שייתן תמונה לגבי ההכנסות וההוצאות הצפויות במהלך השנתיים הקרובות. על מנת שיהיה ניתן לעקוב אחר ביצוע התקציב יש לבנות את התקציב מיעדי הכנסות מפורטים לפי חודשים ומוצרים/שירותים, ומפירוט הוצאות, תוך לקיחת בחשבון הוצאות בלתי צפויות, השקעה במלאי ובציוד וקבלת שירותים מנותני שירותים שונים כמו רו"ח, עו"ד, יועצים, ותקציב שיווק ופרסום.
2. מומלץ לחתוך במותרות ולהתמקד בצרכים מידיים - יש להימנע מהוצאות מיותרות כמו משרד מפואר או פרסום מוגזם ולא יעיל. השקיעו את הכסף בהוצאות שיניבו הכנסות מידיות. היום, בעידן התקשורת המקוונת, ניתן להתחיל לעבוד מהבית , גם אם זה דורש התארגנות מחדש בבית. במידה והעסק צריך להעסיק עובדים – יש להתמקד בעובדים אשר מיצרים הכנסה ולא בעובדי אדמיניסטרציה וניהול , משימות שיכולות להיעשות על ידי היזם. אל תהססו להיכנס למו"מ עם כל ספק ונותן שירותים כדי להוזיל עלויות – אל תשכחו להשאיר את האגו בצד.
3. השקיעו בשני תחומים- פיתוח המוצר/שירות ובשיווק. מוצר טוב שעונה על צורך ושיווק נכון מהשלבים הנכונים, ושת"פ בין השניים , יעלה אתכם על דרך המלך. אל תהססו להיעזר ביועצים מקצועיים שיעזרו לכם לפתח את המוצר שמתאים לשוק ומבדל אתכם ולעבוד עם יועצים עסקיים שיסייעו לכם למצוא את אסטרטגיות השיווק הנכונות.
4. יש להתנהג כאילו יש לכם בוס על הראש: עדכנו את ה"בוס" בדוחות רווח והפסד חודשיים, הכינו תוכניות עבודה "לאישור", ודווחו לו על המצב התחזית התזרימית לרבעון הקרוב עם פתרונות ומענה לאתגרים, וכמובן תעקבו באופן צמוד אחר מצב המלאי והרכש. כדאי כבר בשלבים הראשונים להיעזר בכלים ניהוליים כמו תוכנות ( יש כיום תוכנות חינמיות להורדה מהרשת) או במעקב על גבי דוחות אקסל.
5. השנתיים הראשונות, כמו כל חיי העסק, רצופות העליות ומורדות – תלמדו מטעויות , הגיבו בזמן לאתגרים, שתפו אנשים במה שאתם עושים ותהיו פתוחים לקבל משוב על ההחלטות שלכם, תלמדו היטב את השוק בו אתם פועלים ואל תהססו להיעזר באנשי מקצוע.